Aktuální zprávy

Stanovisko výboru Psychiatrické společnosti ČLS JEP k napadení Ukrajiny Ruskem

Členové výboru Psychiatrické společnosti ČLS nesouhlasí a odsuzují rozpoutání neospravedlnitelného vojenského konfliktu vedoucími představiteli Ruské federace v čele s Vladimírem Putinem, který tak podkopává i mezinárodní bezpečnost v Evropě, která doposud žila v míru. S odporem a znechucením sledujeme agresi ruské armády proti lidem Ukrajiny a snahu o okupaci suverénního státu.

Vyzýváme ruské kolegy, aby se obrátili na vládu své země s žádostí o vyslyšení hlasu rozumu a válku pomohli zastavit.

Pro nás, kteří jsme složili lékařskou přísahu, je naprosto nepřijatelná zbytečná ztráta lidských životů ve válce. Plně soucítíme s občany Ukrajiny, kteří trpí dopadem války a strachem o své blízké a svoji budoucnost.

Členové Psychiatrické společnosti ČLS JEP jsou připraveni a ochotni poskytovat psychiatrickou a psychoterapeutickou péči obětem válečného konfliktu, jak Ukrajincům, tak i Rusům a Bělorusům, kteří se vpádem ruských vojsk na Ukrajinu nesouhlasí a bojují proti této agresi.

Výbor společnosti v současné době rozhodl o poskytnutí finančního daru věnovaného přes ČLS JEP na účet ukrajinské ambasády a je připraven později znovu v případě potřeby uvolnit další prostředky.

Náš obdiv a podpora patří všem, kteří usilují o zastavení válečného konfliktu a o obnovení míru.

V Praze dne 2.3.2022

Členové výboru Psychiatrické společnosti ČLS

Zlatý partner

Stříbrný partner

Partner

Copyright © 2022 Psychiatrie. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.